Nasveti za učenje


Pet pravil – pravilo 2.

Piši domače naloge doma in ne zjutraj v šoli!

Recepti za gimnazijce

Ne manjkaj pri pouku, poskušaj od vsake ure čim več odnesti, tako ti ne bo treba doma vsega še enkrat obdelati.

Pravila, ki jih je vredno spoštovati.

Aktivno sodeluj pri pouku in pozorno poslušaj učiteljevo razlago.

Hrana pred učenjem

Prvo se pošteno najej, potem malo počakaj, nato se pojdi učit. Da te med učenjem ne bo prijela lakota!

Pravilnik o preverjanju znanja v 9 letni OŠ.

V prvem vzgojno-izobraževalnem obdobju osnovne šole se splošni uspeh učenca ne določi.

Pravilnik o preverjanju znanja v 9 letni OŠ.

Preverjanje znanja med učnim procesom je namenjeno ugotavljanju učenčevega razumevanja učnih vsebin ter analiziranju in odpravljanju vzrokov, zaradi katerih učenec te vsebine slabo razume ali jih ne razume.

Zapomni si pet trditev o učenju

-uči se sproti,
-domače naloge delaj sproti,
-ne delaj si plonkov,
-med poukom poslušaj,
-in ne špricaj pouka.

Prostor

Izberi si tih-miren prostor in si prižgi uspavanke za dojenčke-daj po tiho in vso snov preberi. Starši naj ti medtem ali potem napišejo nekaj nalog iz te snovi in nato tudi preverijo.

Recepti za gimnazijce

Raje pol ure vsak dan kot ves dan zadnji dan.

Lističi

1)Napiši si lističe. Na njih napiši gavne stvari,ki si jih moraš zapomniti. Obstrizi konice in jih ponovi pred spanjem.
2)uči se v čisti sobi
3)ko se uči bodi z mislimi pri stvari
4) na internetu poiči spletne strani za učenje…

Pravilnik o preverjanju znanja v 9 letni OŠ.

Učitelj v osnovni šoli preverja in ocenjuje učenčevo znanje tako, da spoštuje osebnostno integriteto učencev in različnost med njimi.

Učenje sproti

Ko pridete iz šole lepo vzamite snov ki ste ja v šoli ta dan zapisali, in jo vsaj trikrat naglas priberite.. Pomagalo bo! Verjemite!

Recept za učenje

Ko se učiš moraš misliti samo na učno snov. V prostoru v katerem se učiš naj ne bo stvari, ki te privlačijo. Zrak naj bo svež in čist.

Zelenjava

Jej čimveč sadja in zelenjave. Več nasvetov v programu Schoolgrad 2.0

ODLAŠANJE

NIKOLI NE ODLAŠAJ Z UČENJEM!!!

Kako lahko pomagajo starši.

Sprejmite otroka takšnega kot je in si vzemite čas zanj.

Pravilnik o preverjanju znanja v 9 letni OŠ.

Učitelj v osnovni šoli preverja in ocenjuje učenčevo znanje tako, da prispeva k demokratizaciji odnosov med učenci in učitelji.

Pravilnik o preverjanju znanja v 9 letni OŠ.

Rezultati zaključnega preverjanja znanja se pri predmetih, pri katerih poteka nivojski pouk, izrazijo v točkah, pri ostalih predmetih pa s številčno oceno.

Pravila, ki jih je vredno spoštovati.

V šolo prihajaj točno vsaj 10 min. pred pričetkom pouka.

Lucy

Učim se in zraven poslušam glasbo.

Učenje je izi :)

1.v šoli poslušaj in ne klepetaj. Polovico si zapomneš že v šoli! 2. Ko prideš iz šole ponovi, kar ste se učili v šoli! 3. Nato nekaj pojej in si vzemi čas zase. Ne glej TV-ja ali na računalniku saj boš pozabil/a vse kar si se naučil/a! 4. Pred učenjem pojej čokolado! 5. Med učenjem pij veliko tekočine! 6. Bodi v dobrih stikih z prijatelji! 7. Učenje v dvoje je lahko še kako zabavno. 8. Delaj miselne vzorce in imej urejene in živo pobarvane zapiske! Ko boš odprl/a zvezek bo veliko bolj prijetno, kot pa če je vse pusto in brezbarvno 9. Upoštevaj ta pravila in ocene bodo šle kmalu navzgor!

Zajtrk

Vsako jutro si privošči dober zajtrk, ki naj vsebuje tudi obilico svežega sadja. Delovanje možganov je v precejšni meri odvisno od hrane, ki ste jo zaužili zjutraj. Več nasvetov v programu Schoolgrad 2.0

Kako se učiti

Ko se učiš ti pomaga, da si narediš brošuro z vprašanji in odgovori, ki jih izpišeš in učbenika.

Učenje ob glasbi

Pojdi na miren kraj ali v naravo. Poglej si snov in med tem poslušaj glasbo. Večkrat ponovi isto snov ob isti glasbi. Potem ko boš vprašan/a se spomni glasbe in vsega se boš spolnil. Pomembno ! Ne uči se ob preveč živahni glasbi !!!

Parfum

Če svojo sobo poparfumate z svojim najljubšim parfumom si boste snov bolj zapolnili.POSKUSITE!!!

Nasveti za učenje

Beri si naglas in si predstavljaj kaj bereš. Lahko si tudi izpišeš pomembne stvari :) .

Pravilnik o preverjanju znanja v 9 letni OŠ.

Pri vsakem predmetu se učenčevo znanje ocenjuje skozi vse ocenjevalno obdobje.
Znanje učencev se pri vsakem predmetu oceni najmanj dvakrat v ocenjevalnem obdobju, pri čemer ne smejo biti vse ocene pridobljene na podlagi pisnih izdelkov.

Leskova mast

Otrokom boste najbolj pomagali, če jih boste znali pravično kaznovati za spodrsljaje. Stroga, a pravična kazen vedno doseže svoj namen. Delovalo je pri mojem očetu, pri meni in pri mojih treh sinovih, ki so danes vsi magistri in doktorji znanosti.

prostor

Vedno se uči v istem, ne pretoplem in ne prehladnem prostoru. Na mizi imej čim manj reči, saj se lahko pri učenju zgodi, da obrneš pozornost nanje. PO 20 min si privošči odmor !

Kako se učiš

Najprej si vzemi zvezek in si v njega zapiši vprašanja iz učne snovi ki jo ponavljaš. Nato pa poskusi odgovorit iz glave če ne gre pa si vzemi učbenik in si poišči odgovor nato pa vse skupaj ponovi poskusi saj deluje.

Voda

Izpij kozarec čiste in hladne VODE. Kozarec si lahko tudi postaviš na mizo, tako da boš stalno po malem srkal. Voda je že od nekdaj pijača zmagovalcev. Več nasvetov v programu Schoolgrad 2.0

Kako si zapomniti?

Jaz si najbolje zapomnim tako, da snov preberem, zaprem zvezek ali učbenik in ponovim. Če se mi kje zatika preberem znova in tako naprej dokler mi ne gre gladko.

Pravilnik o preverjanju znanja v 9 letni OŠ.

Pri predmetih, pri katerih ne poteka nivojski pouk, učitelj ob zaključku šolskega leta oblikuje oceno, s katero oceni učenčevo znanje iz predmeta, na enak način, kot zaključno oceno v 8. razredu. V redovalnico se vpišejo številčne ocene.

Pravila ki jih je vredno spoštovati

Da si bolje zapomniš v šoli se ne pogovarjaj s prijatelji. Tako boš slišal veliko več. Če ti ne gre, da bi prenehal klepetati si poskusi zamišljati, da si sam zraven učitelja/ice. Doma si večkrat preberi, da si zapomniš in zapolniš luknje.

Recept za učenje

Preberi in podčrtaj glavne misli.