Nasveti za učenje


Pet pravil -Pravilo 1.

Ne špricaj!

Kako lahko pomagajo starši.

Spoštujte otroka!

Pravilnik o preverjanju znanja v 9 letni OŠ.

Učitelj v osnovni šoli preverja in ocenjuje učenčevo znanje tako, da spoštuje osebnostno integriteto učencev in različnost med njimi.

Recepti za gimnazijce

Vzdržuj dobre odnose s profesorji, prijaznost se vedno obnese.

Svetloba

Naredi mir v sobi,razgrni zavese (svetloba) in bodi dobre volje. Tako si najlažje zapomniš, kar se naučiš. Hkrati pa se udobno sprostiš!

Voda

Telesu moraš tudi zagotoviti zadostno količino vode, ki odpadne snovi razredči in jih pomaga izločiti.Voda je bistvena za kemične procese, ki potekajo v možganih, zato pomanjkanje vode vpliva na zmanjšano sposobnost in učinkovitost pomnjenja in mišljenja. Več nasvetov v programu Schoolgrad 2.0

Kako se učiš

Najprej si vzemi zvezek in si v njega zapiši vprašanja iz učne snovi ki jo ponavljaš. Nato pa poskusi odgovorit iz glave če ne gre pa si vzemi učbenik in si poišči odgovor nato pa vse skupaj ponovi poskusi saj deluje.

Pravilnik o preverjanju znanja v 9 letni OŠ.

Splošni uspeh učenca v 4. in 5. razredu določi razrednik po posvetovanju z učitelji, ki poučujejo posamezne predmete ter ob sodelovanju učencev oddelka.

Kako si najbolje zapomnim?

Naredim si izpiske v katere napišem samo ključne stvari .

Recepti za gimnazijce

Raje pol ure vsak dan kot ves dan zadnji dan.

Zdrava hrana

Moramo jesti zdravo hrano. To je zelenjava in sadje. Tako se bomo boljše počutili in učili

Vprašanja iz snovi

Nekaj pravil za boljše ocene.
1. V šoli dobro poslušaj 2. Ko prideš domov takoj naredi domačo nalogo 3. Iz snovi, ki ste jo v šoli jemali sestavi vprašanja in odgovore 4. Ponavljaj jih na vsake 3 ure ali več oziroma manj.

Kako si najbolje zapomnim?

Čim več si poskušam predstavljati v mislih.

Kako si najbolje zapomnim?

O snovi se pogovarjam skupaj s sošolci.

Med odmorom

Med odmorom si postreži s pijačo. Popij vodo ali sok.

Kaj piti

Najbolje da piješ vodo.

Hrana med učenjem

Med učenjem pojej kakšno sadje.Naredi si tudi odmor in pojej naprimer jogurt ali kaj podobnega.

Kakšna mora biti učilnica po končanem pouku?

Ko zapustiš učilnico in oddideš domov naj bo učilnica pospravljena. Stoli pri klopeh, klopi pa lepo poravnane. Tabla mora biti pobrisana na tleh pa ne sme biti odpadkov. Šele ko je učilnica taka lahko oddideš domov.

Pravilnik o preverjanju znanja v 9 letni OŠ.

Učencu, ki ima popravni izpit, se splošni uspeh določi po opravljenem izpitu ali po poteku roka za opravljanje popravnih izpitov. Splošni uspeh določi oddelčni učiteljski zbor na predlog razrednika.
Učencu, ki ima razredni ali predmetni izpit, splošni uspeh po opravljenem izpitu določi oddelčni učiteljski zbor na predlog razrednika.

Pravilnik o preverjanju znanja v 9 letni OŠ.

Znanje učenca, ki je iz zdravstvenih razlogov v celoti oproščen sodelovanja pri posameznem predmetu, se iz tega predmeta ne ocenjuje. Splošni uspeh se učencu določi na osnovi ocen pri vseh predmetih, iz katerih je bilo ocenjeno učenčevo znanje.

Pravila učenja

-uči se za dobre ocene.
-samostojno se uči .
-uči se ne rastresen.
-uči se vsaj pol ure.

Kako se učiti!

V roke primeš zvezek in učbenik in si ga na hitro prelistaš. Ustaviš se pri snovi katero se boš učil. Preberemš 2-krat do 3-krat in narediš miselni vzorec te snovi. Tako narediš za vsako snov. Če ne razumeš kakšne snovi vprašaj starše ali učitelja. Če bi si rad ves miselni vzorec zapomnil si pošpricaj z različnimi parfumi. Pomaga ! Verjemi-tako se jaz učim enkrat na teden. Drugače pa normalno tako kot vi!

Kako si najbolje zapomnim?

Vedno naredim kratke povzetke ali miselne vzorce.

Pravilnik o preverjanju znanja v 9 letni OŠ.

Ob koncu 1., 2. in 3. razreda učitelj pri vsakem predmetu oblikuje zaključno opisno oceno, s katero opiše učenčev napredek pri doseganju ciljev oziroma standardov znanja, opredeljenih v učnih načrtih.
Ob koncu 4., 5., 6. in 7. razreda učitelj pri vseh predmetih oblikuje zaključno številčno oceno. Pri tem oceni, v kolikšni meri učenec dosega standarde znanja, opredeljene v učnih načrtih in upošteva ocene, ki jih je učenec pri predmetu prejel med šolskim letom.

Recepti za gimnazijce

Uči se vsak dan sproti, če le zmoreš.

Zbranost

Uči se z odprtimi očmi, z glavo pokonci in jasnim obrazom – tako boš učinkovitejši. Več nasvetov v programu Schoolgrad 2.0

recept za gimnazijca

Več ko poslušaš, manj se ti je treba učit.

Recepti za gimnazijce

Sprotno učenje in redno pisanje domačih nalog je najboljši recept za uspeh.

Kako lahko pomagajo starši.

Pohvalite otroka, kadar je njegovo vedenje primerno in uspešno.

Čokolada

Jej čokolado, ker je dobra za možgane.

prostor

Vedno se uči v istem, ne pretoplem in ne prehladnem prostoru. Na mizi imej čim manj reči, saj se lahko pri učenju zgodi, da obrneš pozornost nanje. PO 20 min si privošči odmor !

POČUTJE

Če ješ zdravo hrano se veliko bolje počutiš in se lažje učiš, seveda pa ni dobra da bi jedel večerjo po 18. uri ker se s tem tudi rediš, lahko pa poješ kakšno jabolko oz. sadje.

Hrana pred učenjem

Prvo se pošteno najej, potem malo počakaj, nato se pojdi učit. Da te med učenjem ne bo prijela lakota!

Kako si najbolje zapomnim?

Vsak dan načrtujem učenje za naslednji dan in se držim načrta.

Dihanje

Med učenjem PRAVILNO DIHAJ: dihaj skozi nos. Več nasvetov v programu Schoolgrad 2.0