Novice


Objavljeno: 19. January 2023
 
Objavljeno: 2. November 2022
 
Objavljeno: 2. November 2022
 

Učni listi za vse predmete osnovne šole za Android pametne telefone v tablicah

Slovenščina, Matematika, Kemija, Fizika, Zgodovina, Družba, Biologija,
Naravoslovje, Spoznavanje stanja, Gospodinjstvo, Angleščina, Geografija,
Državljanska vzgoja in etika

stran1_3a_50

*** Podrobnejše informacije ***

Preberi več...
Objavljeno: 20. December 2021
 

Decembrske družinske aktivnosti

Mesec december je drugačen od ostalih mesecev, predstavlja mir in toplino. To je čas, ki nas še bolj poveže z ljudmi, ki so nam blizu in ki jih imamo radi. Je čaroben, poln upanja in vsega lepega. Dovoljuje nam, da se ustavimo in se osredotočimo na ljudi in stvari, ki jih imamo radi; nase, na svojo družino. V decembrskem času se lahko družina še bolj poveže, če poskrbi, da je čas, ki ga preživijo skupaj kvaliteten in obogaten s prijetnimi družinskimi dejavnostmi. Naj bo to čas v letu, ki si ga bodo predvsem naši otroci zapomnili kot čarobnega in ljubečega. Izbrala sem nekaj aktivnosti, ki vam lahko obogatijo decembrske dni.

Ogled okrašenega mesta in nočni pohod z lučkami

V praznično okrašeno mesto se v večernih urah odpravite peš, s seboj pa vzemite naglavne svetilke ali lanterne, ki jih lahko naredite predhodno doma z otroki. Pot do mesta bo z lučkami otrokom prijetnejša in zanimivejša, ogled okrašenega mesta pa bo še bolj čaroben. Starši se v mestu ne pozabite podkrepiti s kuhanim vinom ali ginom, otroci pa se bodo zagotovo razveselili toplega čaja ali kakava.

Izdelava novoletnih voščilnic

Z otroki izdelajte novoletne voščilnice za svoje najbližje. Pustite otrokom, da pri izdelavi voščilnic v čim večji meri sodelujejo sami. Za izdelavo enostavnih novoletnih voščilnic ne potrebujete drugega kot trše liste, tempera barve ali prstne barve, barvice in flomastre.

Pri izdelavi voščilnic lahko sodelujejo že malčki, saj lahko svojo umetnijo naredijo s prstki, odtisom roke ali barvanjem različnih zimskih motivov.

Peka piškotov

Deževen dan lahko izkoristite za peko piškotov z otroki. Izbirate lahko med najrazličnejšimi recepti, ki jih lahko najdete na spletu. Dovolite otrokom, da so aktivni pri izdelavi piškotov. Pustite jim da sami gnetejo, mešajo, valjajo in oblikujejo testo. Na koncu naj ne bo pomemben izgled piškotov pač pa čas, ki ste ga preživeli z otrokom.

Vroča čokolada

Skuhajte vročo čokolado in na obisk povabite otrokovega najboljšega prijatelja. Vročo čokolado ne pozabite posuti s sladkornimi penicami ali sladko smetano.

Božični kino

Konec tedna si rezervirajte za domači kino. Izbirate lahko med različnimi  risankami z božično tematiko, ki si jih lahko ogledate z otroki (Božiček In Čarobni Boben; Ledeno kraljestvo – Olafova prigoda; Božičkov vajenec; Jelenček Niko; Ledena doba – mamutov božič; Palčič). Gledanje risank si popestrite s kokicami.

Ustvarite božično družinsko fotografijo

Božično družinsko fotografijo lahko ustvarite sami, v udobju lastnega doma. V prostor, kjer boste posneli fotografijo, postavite praznične predmete, lučke in okraske. Ne pozabite na praznična oblačila z božičnimi motivi.

Avtorica prispevka : Tanja Jotanovič

Več na prispevku : Decembrske družinske aktivnosti

Preberi več...
Objavljeno: 14. December 2021
 

Cerkno_01Cerkno je naselje z okoli 1.500 prebivalci in središče občine Cerkno.

Leži v cerkljansko – idrijskem predalpskem svetu ob potoku Cerknica, kjer se dolina na stiku s stranskimi dolinami razširi. Je gospodarsko in kulturno središče Cerkljanskega.
Mimo Cerknega je v davnini vodila pomembna pot iz Soške v Poljansko dolino. V avstrijski dobi je bilo Cerkno trg in sedež okrajnega sodišča. Leta 1900 so odprli čipkarsko šolo.

Preberi več...
Objavljeno: 2. December 2021
 
Objavljeno: 12. March 2021
 
Objavljeno: 8. December 2020
 

Terme Paradiso – Dobova

Terme Paradiso so novejše, družinske terme, ki se nahajajo v Dobovi, blizu avtoceste A2, na obrobju Posavja. Od Brežic so oddaljene le 5 kilometrov. V neposredni bližini je tudi železniška postaja Dobova.

Zgodba Term Paradiso se je pričela leta 2010, ko so zgradili hotel in center za sprostitev.
Leta 2011 so zgradili zunanji in pokriti bazen, v letu 2012 pa otroški bazen in manjši tobogan. Leta 2015 so odprli še vodni park.

V hotelski okolici lahko uživate v pohodništvu in ribolovu, le nekaj kilometrov stran pa najdete tudi igrišče za golf z 18 luknjami. V bližini term so številne kolesarske in sprehajalne poti, priporočamo tudi vožnjo z brodom čez reko Savo, obisk Lovskega muzeja in mini ZOO-ja. Lahko se odpravite tudi v bližnje Bizeljsko, v Repnice, na ogled Kostanjevice na Krki in Kostanjeviške jame ali katerega od srednjeveških gradov.

HOTEL

Hotel_01_1024V sodobnem manjšem butičnem hotelu, kategorije štirih zvezdic, zagotavljajo intimnost, mir in dobro počutje vsem gostom. Hotel premore  39 prostornih sodobno opremljenih sob, štirih različnih tipov (superior, superior deluxe, premium in premium deluxe), ki goste očarajo z udobnostjo in  prostornostjo. Nekatere nudijo tudi zasebno savno ali masažno kad.

Sproščujoč je pogled na prostran vodni park z vsakega balkona ali terase. V vsaki sobi se nahaja televizija in  WI-FI povezava. V pritličju hotela se nahaja sprostitveni center in bazeni s termalno vodo ter oazo savn.

 

TERME

Bazeni_01_1024Spa & Wellness Paradiso ima že nekaj zaporednih nazivov “Naj wellness” v Sloveniji v kategoriji Turizem – mali.

Termalni kompleks zajema 1800 m2 vodnih površin, odlične, visoko kakovostne termalne vode. Termalna voda ima visoko vsebnost zdravilnih elementov in je dokazano ena najboljših v sloveniji. Na voljo imate tako notranje bazene z masažnimi šobami, kot tudi zunanje bazene. V zgornjem nadstropju se nahaja  Panorama, z masažnim bazenom ter otroškim bazenom za najmlajše z dvema toboganoma, čajno kuhinjo, previjalnico ter številnimi ležalniki.

 

OAZA SAVN

Savne_01_1024Prestižna in že večkrat nagrajena Oaza savn je sodobno opremljena in se razprostira na 1200 m² površine in vam nudi  kar osem savn v dveh nadstropjih, številna počivališča, ohlajevalni bazen in sončno teraso za vse ljubitelje naturistične ponudbe. Posebnost Oaze je tudi FKK bazen s termalno vodo.

 

Preberi cel prispevek >>

Preberi več...
Objavljeno: 12. February 2020
 
Objavljeno: 12. October 2019
 
1 2 3 6