Decembrske družinske aktivnosti

Mesec december je drugačen od ostalih mesecev, predstavlja mir in toplino. To je čas, ki nas še bolj poveže z ljudmi, ki so nam blizu in ki jih imamo radi. Je čaroben, poln upanja in vsega lepega. Dovoljuje nam, da se ustavimo in se osredotočimo na ljudi in stvari, ki jih imamo radi; nase, na svojo družino. V decembrskem času se lahko družina še bolj poveže, če poskrbi, da je čas, ki ga preživijo skupaj kvaliteten in obogaten s prijetnimi družinskimi dejavnostmi. Naj bo to čas v letu, ki si ga bodo predvsem naši otroci zapomnili kot čarobnega in ljubečega. Izbrala sem nekaj aktivnosti, ki vam lahko obogatijo decembrske dni.

Ogled okrašenega mesta in nočni pohod z lučkami

V praznično okrašeno mesto se v večernih urah odpravite peš, s seboj pa vzemite naglavne svetilke ali lanterne, ki jih lahko naredite predhodno doma z otroki. Pot do mesta bo z lučkami otrokom prijetnejša in zanimivejša, ogled okrašenega mesta pa bo še bolj čaroben. Starši se v mestu ne pozabite podkrepiti s kuhanim vinom ali ginom, otroci pa se bodo zagotovo razveselili toplega čaja ali kakava.

Izdelava novoletnih voščilnic

Z otroki izdelajte novoletne voščilnice za svoje najbližje. Pustite otrokom, da pri izdelavi voščilnic v čim večji meri sodelujejo sami. Za izdelavo enostavnih novoletnih voščilnic ne potrebujete drugega kot trše liste, tempera barve ali prstne barve, barvice in flomastre.

Pri izdelavi voščilnic lahko sodelujejo že malčki, saj lahko svojo umetnijo naredijo s prstki, odtisom roke ali barvanjem različnih zimskih motivov.

Peka piškotov

Deževen dan lahko izkoristite za peko piškotov z otroki. Izbirate lahko med najrazličnejšimi recepti, ki jih lahko najdete na spletu. Dovolite otrokom, da so aktivni pri izdelavi piškotov. Pustite jim da sami gnetejo, mešajo, valjajo in oblikujejo testo. Na koncu naj ne bo pomemben izgled piškotov pač pa čas, ki ste ga preživeli z otrokom.

Vroča čokolada

Skuhajte vročo čokolado in na obisk povabite otrokovega najboljšega prijatelja. Vročo čokolado ne pozabite posuti s sladkornimi penicami ali sladko smetano.

Božični kino

Konec tedna si rezervirajte za domači kino. Izbirate lahko med različnimi  risankami z božično tematiko, ki si jih lahko ogledate z otroki (Božiček In Čarobni Boben; Ledeno kraljestvo – Olafova prigoda; Božičkov vajenec; Jelenček Niko; Ledena doba – mamutov božič; Palčič). Gledanje risank si popestrite s kokicami.

Ustvarite božično družinsko fotografijo

Božično družinsko fotografijo lahko ustvarite sami, v udobju lastnega doma. V prostor, kjer boste posneli fotografijo, postavite praznične predmete, lučke in okraske. Ne pozabite na praznična oblačila z božičnimi motivi.

Avtorica prispevka : Tanja Jotanovič