Hotel Ivan – Solaris Šibenik

Šibenik, 10.7.2010

Solaris-hotel-IvanHotel Ivan (****) se nahaja v turističnem naselju Solaris, ki je 6 km oddaljen iz Šibenika. Nahaja se na najelitnejši lokaciji v naselju, saj je v neposredni bližini hotela večina objektov namenjenih zabavi in preživljanju prostega časa (kavarne, gostinski objekti na plaži, Istrska vas, gusarski mini golf, prodajalne spominkov in ostalih pripomočkov …).

GPS koordinate : N 43° 41’48.4” – E 15° 53’12.0”

Relacija : Kranj – Ljubljana – Vinica – Bosiljevo – Šibenik (425 km)  ali  Vinica – Bosiljevo – Šibenik (276 km). Cestnina : Avtocesta  Bosiljevo – Šibenik 107 kun.

Hotel ima  dva bazenska kompleksa.   Wellnes center (masaže, savne), ki je aktualen predvsem v zimskih mesecih in največji zunanji bazen z morsko vodo v naselju. Plaža je lepo urejena, peščena z ležalniki in senčniki (za doplačilo).

Sam hotel se ponaša s štirimi ****, in je lepo urejen. Osebje je izredno prijazno in vedno pripravljeno ustreči željam vsakega gosta, ne glede na katerem delovnem mestu dela (od sobarice, natakarjev do receptorjev).

Loby je prostoren in lep. Tu se nahaja tudi prodajalna spominkov, in autohtonih hrvaških izdelkov, ki pa so v veliki večini (razen nekaj izjem) uvoženi iz Kitajske.

Hrana je samopostrežna (samopostrežni zajtrk in večerja) in zelo raznolika z veliko izbire in z dodatkom show cookinga (priprava hrane pred gosti). Zajtrk je bogat, z veliko izbiro različnih jedi, primernih tudi za ljudi, ki zdravo živijo (polnozrnati kruh, sirni namazi, kosmiči …). Pri večerji je na izbiro vsaj 5 različnih menijev, od katerih je vedno najmanj en meni ribji. Veliko je zelenjave na več načinov, solate so raznolike, primerne za vsak okus. Vsak dan se ena jed pripravlja direktno pred ljudmi (show cooking). Za zajtrk večinoma jajca na 100 načinov, za večerjo pa različne mesne jedi. Dobra stran je, da mize niso v naprej določene, tako da se lahko usedete za prvo prosto mizo.

Zvečer je na terasi hotela vsak dan živa glasba (od 20 do 24 ure). V okolici pa še veliko drugih prizorišč z glasbo ali zabavnim programom. Praktično se v nočnem času skoraj pred vsakim lokalom na plaži kaj dogaja.

Edino pripombo bi imel na sobe, ki sicer ustrezajo kategoriji hotela (klima, telefon, hladilnik, balkon), vendar so že starejše in obrabljene. Glede na kategorijo hotela, bi bile potrebne obnove (seveda pa se bo potem povečala tudi cena nočitve). TV je še katoden z diagonalo zaslona 36 cm, kar je že malo zastarelo za takšno kategorijo hotela,  vrata tuš kabine se zatikajo in ne tesnijo, ker so že obrabljena, rob lijaka je odkrušen  …

V samem naselju je dovolj parkirnih mest, tako da lahko vsakdo dobi parkirni prostor. Ni pa rečeno, da boste vsi lahko parkirali direktno pred hotelom je ampak boste morali tudi malo pešačiti.

Na recepciji, oz. v sklopu recepcije (loby)  je tudi WIFI točka, tako da lahko s svojimi prenosniki dostopate tudi do interneta. Slaba stran je, da WIFI dostop ni brezplačen, ampak zaračunavajo na dan 35 kun. Dobra stran je, da vam je na voljo en računalnik za brezplačen dostop do interneta, kateri pa ni prav hiter in glede na število gostov stalno zaseden. Vendar imate možnost, da ponoči, ali ob priliki ko je računalnik prost pregledate vsaj elektronsko pošto.

Okolica hotela je v večini v senci Pinij, tudi na plaži je dovolj senčnih kakor tudi sončnih  kotičkov, tudi na travnatih površinah. Plaža pred hotelom je peščena in primerna tudi za otroke.  Prav tako je dostop do morja peščen, v morju pa so manjši ali večji kamni, zato priporočamo obuvala za v vodo. Ježev ni.

ŠPORTNA PONUDBA: fitnes, najem koles, teniška igrišča, mini golf, namizni tenis, mali nogomet, rokomet, odbojka na mivki, vodni športi.

(+)

- Klima
- Hladilnik (Mini bar)
- Dovolj sence
- Mirna lokacija
- Veliko parkirišče
- Dobra hrana (1X tedensko Dalmatinski večer)
- Dovolj prostorna kopalnica (tuš, fen)
- Vsak dan živa glasba

(-)

- Plačljiva WI-FI točka
- Oddaljenost od večjega mesta (4 km od Šibenika)
- Starejše sobe, primerne za prenovo
- Zelo majhen TV sprejemnik (36 cm)

Še slike …

Solaris-hotel-Ivan-bazen Solaris-hotel-Ivan-bazen-2 Solaris-hotel-Ivan-bazen-3 Solaris-hotel-Ivan-bazen-4 Solaris-hotel-Ivan-bazen-5 Solaris-hotel-Ivan-loby Solaris-hotel-Ivan-loby-2 Solaris-hotel-Ivan-loby-3 Solaris-hotel-Ivan-wc-2 Solaris-hotel-Ivan-wc Solaris-hotel-Ivan-vellnes1 Solaris-hotel-Ivan-vellnes Solaris-hotel-Ivan-terasa-2 Solaris-hotel-Ivan-terasa Solaris-hotel-Ivan-soba-3 Solaris-hotel-Ivan-soba-2 Solaris-hotel-Ivan-soba Solaris-hotel-Ivan-senca Solaris-hotel-Ivan-plaza-6 Solaris-hotel-Ivan-plaza-5 Solaris-hotel-Ivan-plaza-4 Solaris-hotel-Ivan-plaza-3 Solaris-hotel-Ivan-plaza-2 Solaris-hotel-Ivan-plaza Solaris-hotel-Ivan-parkirisce Solaris-hotel-Ivan-loby-6 Solaris-hotel-Ivan-loby-5Solaris-hotel-Ivan-loby-4

 

Oglejte si še Turisti?no naselje Solaris Šibenik

___________________________________________________________________________________
© Besedilo in fotografije, Alojz Rakovec, www.otroci.org .
Kopiranje ?lanka in fotografij brez dovoljenja avtorja je prepovedano.