Hotel Pinija – Petrčane

Petrcane_3Hotel Pinija – Petrčane (****)
GPS koordinate : N 44° 10′.47.93” – E 15° 09’32.04”

Hotel Pinija, je oddaljen od Zadra 12 km, in od manjšega mesteca (vasi) Petrčane 5 min. hoje. Petrčane so majhna ribiška vasica, kjer vam je na prvem mestu na voljo predvsem mir, saj nimajo hrupnih objektov. Tu boste našli samo eno manjšo samopostrežno trgovino, eno ali dve gostilni, kiosk, ter avtobusno postajo, od koder  vozi redna avtobusna linija za Zadar, Nin in okolico.

Hotel Pinija (****) je bil v letu 2008 obnovljen in povečan. Sestavljajo ga trije deli, ki so klimatizirani in združeni v celoto preko centralne recepcije. Hotel leži na zelo mirni lokaciji in je lepo opremljen s prostornimi sobami (SAT TV, KLIMA, TELEFON, HLADILNIK, BALKON) . Pred hotelom je tudi veliko parkirišče v senci Pinij. V sklopu objekta je tudi bife  in nekaj manjših prodajaln, kot so mini market, kiosk, zlatarna.

Na plaži pod zunanjim bazenom si lahko na terasi naročite tudi pico ali špagete. Hotel je prilagojen tudi potrebam invalidov.

Na recepciji, oz. v sklopu recepcije (spodnje nadstropje)  je brezplačna WIFI točka, tako da lahko brezplačno s svojimi prenosniki dostopate tudi do interneta. V tem nadstropju se nahaja veliko klubskih mizic z udobnimi sedežnimi garniturami za počitek. V tem prostoru se dogaja tudi večino družabnega življenja. (Wi-FI, Živa glasba, Mini disko, … )

Hotel ima  dva bazenska kompleksa. Notranji s sladko vodo in s hidromasažami, ki je odprt večinoma v zimskih mesecih (zaprt 1.6.-6.9.) in zunanji, ki je odprt preko poletja (odprt 1.6.-11.9.).

Hrana je samopostrežna (samopostrežni zajtrk in večerja) in zelo raznolika z veliko izbire. Zajtrk je bogat, z veliko izbiro različnih jedi, primernih tudi za ljudi, ki zdravo živijo (polnozrnati kruh, sirni namazi, kosmiči …). Pri večerji je na izbiro vsaj 5 različnih menijev, od katerih je vedno najmanj en meni ribji. Veliko je zelenjave na več načinov, solate so raznolike, primerne za vsak okus. Presenečen sem bil, ker sem na jedilniku našel tudi jedi, ki jih običajno ne strežejo v hotelih ( vampi s krompirjem) in so mi šle prav tako v  tek.

Okolica hotela je v večini v senci Pinij, tudi na plaži je dovolj senčnih kakor tudi sončnih  kotičkov. Plaža pred hotelom je betonirana , v ostalih predelih skalnata, delno tudi prodnata.

Dostop v morje je kamnit, na nekaterih mestih je veliko tudi morskih ježkov, zato je primerna obutev za v vodo skoraj nujna, če si ne želite kakšnih lažjih medicinskih posegov. V okolici hotela je veliko otroških igrišč, disko, masaže terasa, in ostala poletna ponudba.

ŠPORTNA PONUDBA: fitnes, najem koles, teniška igrišča, mini golf, namizni tenis, mali nogomet, rokomet, odbojka na mivki, vodni športi.

V Zadru (12 km od Petrčan) , se nahajata tudi trgovska centra Hipermarket Mercator, kjer lahko kupujete z Mercator Pika kartico in InterSpar. Oba se nahajata na isti lokaciji ul. Bleiburških žrtava 17, Zadar . Lidl se nahaja na ulici Benka Benkoviča 17.

(+)

- Prostorne sobe
- Klima
- Wifi dostop do interneta
- Dovolj sence
- Mirna lokacija
- Veliko parkirišče
- Dobra hrana
- Dovolj prostorna kopalnica (tuš, fen)

(-)

- Kamnit dostop do morja
- V morju veliko ježkov
- Oddaljenost od večjega mesta (12 km od Zadra)
- Ni primerno za ponočnjake, ki si želijo hrupne zabave

Petrcane_11 Petrcane_10 Petrcane_9 Petrcane_8 Petrcane_7 Petrcane_6 Petrcane_5 Petrcane_4 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA