Novice - OstaloScreenShot002

Preberi več...
Objavljeno: 2. November 2022
 

pocitnice_2023

Preberi več...
Objavljeno: 2. November 2022
 

Učni listi za vse predmete osnovne šole za Android pametne telefone v tablicah

Slovenščina, Matematika, Kemija, Fizika, Zgodovina, Družba, Biologija,
Naravoslovje, Spoznavanje stanja, Gospodinjstvo, Angleščina, Geografija,
Državljanska vzgoja in etika

stran1_3a_50

*** Podrobnejše informacije ***

Preberi več...
Objavljeno: 20. December 2021
 

Decembrske družinske aktivnosti

Mesec december je drugačen od ostalih mesecev, predstavlja mir in toplino. To je čas, ki nas še bolj poveže z ljudmi, ki so nam blizu in ki jih imamo radi. Je čaroben, poln upanja in vsega lepega. Dovoljuje nam, da se ustavimo in se osredotočimo na ljudi in stvari, ki jih imamo radi; nase, na svojo družino. V decembrskem času se lahko družina še bolj poveže, če poskrbi, da je čas, ki ga preživijo skupaj kvaliteten in obogaten s prijetnimi družinskimi dejavnostmi. Naj bo to čas v letu, ki si ga bodo predvsem naši otroci zapomnili kot čarobnega in ljubečega. Izbrala sem nekaj aktivnosti, ki vam lahko obogatijo decembrske dni.

Ogled okrašenega mesta in nočni pohod z lučkami

V praznično okrašeno mesto se v večernih urah odpravite peš, s seboj pa vzemite naglavne svetilke ali lanterne, ki jih lahko naredite predhodno doma z otroki. Pot do mesta bo z lučkami otrokom prijetnejša in zanimivejša, ogled okrašenega mesta pa bo še bolj čaroben. Starši se v mestu ne pozabite podkrepiti s kuhanim vinom ali ginom, otroci pa se bodo zagotovo razveselili toplega čaja ali kakava.

Izdelava novoletnih voščilnic

Z otroki izdelajte novoletne voščilnice za svoje najbližje. Pustite otrokom, da pri izdelavi voščilnic v čim večji meri sodelujejo sami. Za izdelavo enostavnih novoletnih voščilnic ne potrebujete drugega kot trše liste, tempera barve ali prstne barve, barvice in flomastre.

Pri izdelavi voščilnic lahko sodelujejo že malčki, saj lahko svojo umetnijo naredijo s prstki, odtisom roke ali barvanjem različnih zimskih motivov.

Peka piškotov

Deževen dan lahko izkoristite za peko piškotov z otroki. Izbirate lahko med najrazličnejšimi recepti, ki jih lahko najdete na spletu. Dovolite otrokom, da so aktivni pri izdelavi piškotov. Pustite jim da sami gnetejo, mešajo, valjajo in oblikujejo testo. Na koncu naj ne bo pomemben izgled piškotov pač pa čas, ki ste ga preživeli z otrokom.

Vroča čokolada

Skuhajte vročo čokolado in na obisk povabite otrokovega najboljšega prijatelja. Vročo čokolado ne pozabite posuti s sladkornimi penicami ali sladko smetano.

Božični kino

Konec tedna si rezervirajte za domači kino. Izbirate lahko med različnimi  risankami z božično tematiko, ki si jih lahko ogledate z otroki (Božiček In Čarobni Boben; Ledeno kraljestvo – Olafova prigoda; Božičkov vajenec; Jelenček Niko; Ledena doba – mamutov božič; Palčič). Gledanje risank si popestrite s kokicami.

Ustvarite božično družinsko fotografijo

Božično družinsko fotografijo lahko ustvarite sami, v udobju lastnega doma. V prostor, kjer boste posneli fotografijo, postavite praznične predmete, lučke in okraske. Ne pozabite na praznična oblačila z božičnimi motivi.

Avtorica prispevka : Tanja Jotanovič

Več na prispevku : Decembrske družinske aktivnosti

Preberi več...
Objavljeno: 14. December 2021
 

navodila_windows

Preberi več...
Objavljeno: 12. March 2021
 

Preberi več...
Objavljeno: 8. December 2020
 

Glasbena skupina petih bratov Žavbi, ki že od malih nog pojejo in igrajo razne inštrumente.

Prihajajo iz Šmarij pri Kopru.

Najstarejši član skupine je Tadej, star 21 let, študira psihologijo v Trstu, igra pa klavir. Matija je star 19 let, študira audio produkcijo v Ljubljani, v skupini pa poprime za akustično in električno kitaro, igra pa tudi harmoniko in klavir.

Jernej je star 16 let, hodi v srednjo šolo, igra pa bas kitaro, akustično kitaro, violino in harmoniko. Marko ima 14 let, hodi v osnovno šolo, v skupini igra violino, harmoniko, klavir in bobne.

Najmlajši je Luka, star 11 let, v skupini igra na bobne, drugače pa še violino in klavir.

ScreenShot001

Preberi več...
Objavljeno: 3. March 2018
 

Tovrstni prazniki imajo za glavni cilj osveščanje svetovnega prebivalstva, da bi kakorkoli pripomogli zoper problem, na katerega se praznik navezuje.

Svetovni dan miru – 1.jan
Svetovni dan religij – 16.jan
Svetovni dan edinosti Cerkve – 19.jan
Svetovni dan spomina na żrtve holokavsta – 27.jan
Svetovni dan indigo otrok – 29.jan
Svetovni dan boja proti kajenju – 31.jan
Svetovni dan mokrišč – 2.feb
Svetovni dan boja proti raku – 4.feb

Preberi več...
Objavljeno: 17. October 2016
 

knjigeŠolski koledar za šolsko leto 2016 – 2017 !

Začetek pouka v četrtek 1. septembra, jesenske počitnice 31.oktobra.

Želimo vam čim več uspeha v novem šolskem letu !

Preberi več...
Objavljeno: 26. August 2016
 

Preberi več...
Objavljeno: 27. June 2013
 
1 2