Novice - RecenzijeCerkno_01Cerkno je naselje z okoli 1.500 prebivalci in središče občine Cerkno.

Leži v cerkljansko – idrijskem predalpskem svetu ob potoku Cerknica, kjer se dolina na stiku s stranskimi dolinami razširi. Je gospodarsko in kulturno središče Cerkljanskega.
Mimo Cerknega je v davnini vodila pomembna pot iz Soške v Poljansko dolino. V avstrijski dobi je bilo Cerkno trg in sedež okrajnega sodišča. Leta 1900 so odprli čipkarsko šolo.

Preberi več...
Objavljeno: 2. December 2021
 

Terme Paradiso – Dobova

Terme Paradiso so novejše, družinske terme, ki se nahajajo v Dobovi, blizu avtoceste A2, na obrobju Posavja. Od Brežic so oddaljene le 5 kilometrov. V neposredni bližini je tudi železniška postaja Dobova.

Zgodba Term Paradiso se je pričela leta 2010, ko so zgradili hotel in center za sprostitev.
Leta 2011 so zgradili zunanji in pokriti bazen, v letu 2012 pa otroški bazen in manjši tobogan. Leta 2015 so odprli še vodni park.

V hotelski okolici lahko uživate v pohodništvu in ribolovu, le nekaj kilometrov stran pa najdete tudi igrišče za golf z 18 luknjami. V bližini term so številne kolesarske in sprehajalne poti, priporočamo tudi vožnjo z brodom čez reko Savo, obisk Lovskega muzeja in mini ZOO-ja. Lahko se odpravite tudi v bližnje Bizeljsko, v Repnice, na ogled Kostanjevice na Krki in Kostanjeviške jame ali katerega od srednjeveških gradov.

HOTEL

Hotel_01_1024V sodobnem manjšem butičnem hotelu, kategorije štirih zvezdic, zagotavljajo intimnost, mir in dobro počutje vsem gostom. Hotel premore  39 prostornih sodobno opremljenih sob, štirih različnih tipov (superior, superior deluxe, premium in premium deluxe), ki goste očarajo z udobnostjo in  prostornostjo. Nekatere nudijo tudi zasebno savno ali masažno kad.

Sproščujoč je pogled na prostran vodni park z vsakega balkona ali terase. V vsaki sobi se nahaja televizija in  WI-FI povezava. V pritličju hotela se nahaja sprostitveni center in bazeni s termalno vodo ter oazo savn.

 

TERME

Bazeni_01_1024Spa & Wellness Paradiso ima že nekaj zaporednih nazivov “Naj wellness” v Sloveniji v kategoriji Turizem – mali.

Termalni kompleks zajema 1800 m2 vodnih površin, odlične, visoko kakovostne termalne vode. Termalna voda ima visoko vsebnost zdravilnih elementov in je dokazano ena najboljših v sloveniji. Na voljo imate tako notranje bazene z masažnimi šobami, kot tudi zunanje bazene. V zgornjem nadstropju se nahaja  Panorama, z masažnim bazenom ter otroškim bazenom za najmlajše z dvema toboganoma, čajno kuhinjo, previjalnico ter številnimi ležalniki.

 

OAZA SAVN

Savne_01_1024Prestižna in že večkrat nagrajena Oaza savn je sodobno opremljena in se razprostira na 1200 m² površine in vam nudi  kar osem savn v dveh nadstropjih, številna počivališča, ohlajevalni bazen in sončno teraso za vse ljubitelje naturistične ponudbe. Posebnost Oaze je tudi FKK bazen s termalno vodo.

 

Preberi cel prispevek >>

Preberi več...
Objavljeno: 12. February 2020
 

Bled_06Bled je naselje ob Blejskem jezeru in sodi med najlepše in najstarejše turistične kraje v sloveniji. Leta 2004 je Bled praznoval tisočletnico prve omembe.

Zaradi znanih oseb, ki so v preteklosti obiskovale Bled (Arnold Rikli, dinastija Karađorđević, Tito, itd.), se je Bled začel razvijati v prestižno turistično destinacijo. Zasluge za razvoj turizma pripisujejo zlasti Arnoldu Rikliju, pionirju blejskega zdraviliškega turizma (1854).

Velik vpliv na razvoj turizma je imela tudi izgradnja železniške proge Ljubljana-Trbiž leta 1870, oziroma Celovec/Beljak-Trst (1906). Tega leta  je na postajo Bled-Jezero pripeljal prvi vlak bohinjske železnice.

Preberi več...
Objavljeno: 1. August 2013
 

Olimje_06Terme Olimje se nahajajo v občini Podčetrtek, ki je ena izmed novoustanovljenih občin . Nastala je leta 1995. Spada med  turistično/kmetijske  občine. Na območju občine živi v 26 naseljih 3374 prebivalcev. Neokrnjena narava, dobro urejene poti, lepota krajev, odlična kulinarika in kapljica, bo obiskovalce term kar popeljala na potep po občini.

Ogleda vredni so kulturno-zgodovinski spomeniki (lekarna in samostan Olimje, cerkev Marije na pesku, cerkev Sv. Ema), Jelenov Greben, Domačija Haler, Čokoladnica, Koča pri čarovnici …  Je tudi izrazito vinogradna občina z odličnimi in kakovostnimi vini.

Preberi več...
Objavljeno: 31. July 2013
 

Petrcane_3Hotel Pinija – Petrčane (****)

GPS koordinate : N 44° 10′.47.93” – E 15° 09’32.04”

Hotel Pinija, je oddaljen od Zadra 12 km, in od manjšega mesteca (vasi) Petrčane 5 min. hoje. Petrčane so majhna ribiška vasica, kjer vam je na prvem mestu na voljo predvsem mir, saj nimajo hrupnih objektov. Tu boste našli samo eno manjšo samopostrežno trgovino, eno ali dve gostilni, kiosk, ter avtobusno postajo, od koder  vozi redna avtobusna linija za Zadar, Nin in okolico.

Preberi več...
Objavljeno: 30. July 2013
 

Otok medena_302Krk leži na severu Jadrana v Kvarnerskem zalivu in je drugi največji jadranski otok (površina 405,22 km²). Izjemna naravna bogastva otoka so cenili že stari Rimljani, ki so ga imenovali Insula aurea (zlati otok).

S celino je od leta 1980 povezan s Krčkim mostom (bivši Titov most). Največje mesto in upravno središče na otoku je istoimenski Krk. Otok je s trajektom povezan s Cresom in Rabom. Na otoku je tudi mednarodno Letališče Reka.

Preberi več...
Objavljeno: 29. July 2013
 

solaris_12Turistično naselje Solaris Šibenik je oddaljeno od Šibenika 6 km, do katerega vozi redna avtobusna povezava (enosmerna vozovnica je 12 kun).

V naselju se nahaja pet hotelskih kompleksov imenovanih : Ivan ****, Jure ****, Niko ****, Andrija **** in  Jakov ***, ter avtokamp, apartmajsko naselje ****  in marina.

GPS koordinate : N 43° 41’48.4” – E 15° 53’12.0”

Relacija : Kranj – Ljubljana – Vinica – Bosiljevo – Šibenik (425 km)  ali  Vinica – Bosiljevo – Šibenik (276 km). Cestnina : Avtocesta  Bosiljevo – Šibenik

Preberi več...
Objavljeno: 25. July 2013
 

Solaris-hotel-Ivan-vellnes1Hotel Ivan (****) se nahaja v turističnem naselju Solaris, ki je 6 km oddaljen iz Šibenika. Nahaja se na najelitnejši lokaciji v naselju, saj je v neposredni bližini hotela večina objektov namenjenih zabavi in preživljanju prostega časa (kavarne, gostinski objekti na plaži, Istrska vas, gusarski mini golf, prodajalne spominkov in ostalih pripomočkov …).

GPS koordinate : N 43° 41’48.4” – E 15° 53’12.0”

Relacija : Kranj – Ljubljana – Vinica – Bosiljevo – Šibenik (425 km)  ali  Vinica – Bosiljevo – Šibenik (276 km). Cestnina : Avtocesta  Bosiljevo – Šibenik 107 kun.

Preberi več...
Objavljeno: 25. July 2013
 

medena_244Apartmaj Medena se nahajajo 4 km od Trogirja (do katerega je dostop možen samo z avtomobilom, ker je teren neprimeren za kolesarjenje), in približno 1 km od stare ribiške vasice Seget Donji, do katere vodi tudi peš-kolesarska pot ob obali.

V naselju je približno 100 apartmajev, nekaj obnovljenih, dosti pa je tudi neobnovljenih, ter hotel **/*** .

Vsi apartmaji so na vzpetini, oddaljeni od morja od 50 do 300 metrov, tako da je kar veliko pešačenja po vzpetini navzdol in navzgor, kar je za koga lahko zelo moteče. Predvsem, če imate male otroke, oz. ste oddaljeni od morja 300 metrov. Apartmaji so klimatizirani in imajo TV, obnovljeni imajo tudi mikrovalovno pečico.

Preberi več...
Objavljeno: 1. June 2013