Novice - RecenzijeBled_06Bled je naselje ob Blejskem jezeru in sodi med najlepše in najstarejše turistične kraje v sloveniji. Leta 2004 je Bled praznoval tisočletnico prve omembe.

Zaradi znanih oseb, ki so v preteklosti obiskovale Bled (Arnold Rikli, dinastija Karađorđević, Tito, itd.), se je Bled začel razvijati v prestižno turistično destinacijo. Zasluge za razvoj turizma pripisujejo zlasti Arnoldu Rikliju, pionirju blejskega zdraviliškega turizma (1854).

Velik vpliv na razvoj turizma je imela tudi izgradnja železniške proge Ljubljana-Trbiž leta 1870, oziroma Celovec/Beljak-Trst (1906). Tega leta  je na postajo Bled-Jezero pripeljal prvi vlak bohinjske železnice.

Preberi več...
Objavljeno: 1. August 2013
 

Olimje_06Terme Olimje se nahajajo v občini Podčetrtek, ki je ena izmed novoustanovljenih občin . Nastala je leta 1995. Spada med  turistično/kmetijske  občine. Na območju občine živi v 26 naseljih 3374 prebivalcev. Neokrnjena narava, dobro urejene poti, lepota krajev, odlična kulinarika in kapljica, bo obiskovalce term kar popeljala na potep po občini.

Ogleda vredni so kulturno-zgodovinski spomeniki (lekarna in samostan Olimje, cerkev Marije na pesku, cerkev Sv. Ema), Jelenov Greben, Domačija Haler, Čokoladnica, Koča pri čarovnici …  Je tudi izrazito vinogradna občina z odličnimi in kakovostnimi vini.

Preberi več...
Objavljeno: 31. July 2013
 

Petrcane_3Hotel Pinija – Petrčane (****)

GPS koordinate : N 44° 10′.47.93” – E 15° 09’32.04”

Hotel Pinija, je oddaljen od Zadra 12 km, in od manjšega mesteca (vasi) Petrčane 5 min. hoje. Petrčane so majhna ribiška vasica, kjer vam je na prvem mestu na voljo predvsem mir, saj nimajo hrupnih objektov. Tu boste našli samo eno manjšo samopostrežno trgovino, eno ali dve gostilni, kiosk, ter avtobusno postajo, od koder  vozi redna avtobusna linija za Zadar, Nin in okolico.

Preberi več...
Objavljeno: 30. July 2013
 

Otok medena_302Krk leži na severu Jadrana v Kvarnerskem zalivu in je drugi največji jadranski otok (površina 405,22 km²). Izjemna naravna bogastva otoka so cenili že stari Rimljani, ki so ga imenovali Insula aurea (zlati otok).

S celino je od leta 1980 povezan s Krčkim mostom (bivši Titov most). Največje mesto in upravno središče na otoku je istoimenski Krk. Otok je s trajektom povezan s Cresom in Rabom. Na otoku je tudi mednarodno Letališče Reka.

Preberi več...
Objavljeno: 29. July 2013
 

solaris_12Turistično naselje Solaris Šibenik je oddaljeno od Šibenika 6 km, do katerega vozi redna avtobusna povezava (enosmerna vozovnica je 12 kun).

V naselju se nahaja pet hotelskih kompleksov imenovanih : Ivan ****, Jure ****, Niko ****, Andrija **** in  Jakov ***, ter avtokamp, apartmajsko naselje ****  in marina.

GPS koordinate : N 43° 41’48.4” – E 15° 53’12.0”

Relacija : Kranj – Ljubljana – Vinica – Bosiljevo – Šibenik (425 km)  ali  Vinica – Bosiljevo – Šibenik (276 km). Cestnina : Avtocesta  Bosiljevo – Šibenik

Preberi več...
Objavljeno: 25. July 2013
 

Solaris-hotel-Ivan-vellnes1Hotel Ivan (****) se nahaja v turističnem naselju Solaris, ki je 6 km oddaljen iz Šibenika. Nahaja se na najelitnejši lokaciji v naselju, saj je v neposredni bližini hotela večina objektov namenjenih zabavi in preživljanju prostega časa (kavarne, gostinski objekti na plaži, Istrska vas, gusarski mini golf, prodajalne spominkov in ostalih pripomočkov …).

GPS koordinate : N 43° 41’48.4” – E 15° 53’12.0”

Relacija : Kranj – Ljubljana – Vinica – Bosiljevo – Šibenik (425 km)  ali  Vinica – Bosiljevo – Šibenik (276 km). Cestnina : Avtocesta  Bosiljevo – Šibenik 107 kun.

Preberi več...
Objavljeno: 25. July 2013
 

medena_244Apartmaj Medena se nahajajo 4 km od Trogirja (do katerega je dostop možen samo z avtomobilom, ker je teren neprimeren za kolesarjenje), in približno 1 km od stare ribiške vasice Seget Donji, do katere vodi tudi peš-kolesarska pot ob obali.

V naselju je približno 100 apartmajev, nekaj obnovljenih, dosti pa je tudi neobnovljenih, ter hotel **/*** .

Vsi apartmaji so na vzpetini, oddaljeni od morja od 50 do 300 metrov, tako da je kar veliko pešačenja po vzpetini navzdol in navzgor, kar je za koga lahko zelo moteče. Predvsem, če imate male otroke, oz. ste oddaljeni od morja 300 metrov. Apartmaji so klimatizirani in imajo TV, obnovljeni imajo tudi mikrovalovno pečico.

Preberi več...
Objavljeno: 1. June 2013