Turistično naselje Solaris Šibenik

Šibenik, 10.7.2010

solaris_12Turistično naselje Solaris Šibenik je oddaljeno od Šibenika 6 km, do katerega vozi redna avtobusna povezava (enosmerna vozovnica je 12 kun). V naselju se nahaja pet hotelskih kompleksov imenovanih : Ivan ****, Jure ****, Niko ****, Andrija **** in  Jakov ***, ter avtokamp, apartmajsko naselje ****  in marina.

GPS koordinate : N 43° 41’48.4” – E 15° 53’12.0”

Relacija : Kranj – Ljubljana – Vinica – Bosiljevo – Šibenik (425 km)  ali  Vinica – Bosiljevo – Šibenik (276 km). Cestnina : Avtocesta  Bosiljevo – Šibenik 107 kn.

Okolica samega turističnega naselja je popolnoma prenovljena in postavljena v karibskem stilu, tako da so vsi gostinski objekti in prodajalne ob obali postavljeni v gusarski tematiki (palme, gusarska ladja, gusarski mini golf, slaščičarna v obliki trdnjave …). Na plaži so postavljeni senčniki iz babmusa in to v celotni dolžini plaže.

V naselju (oz. ob plaži) se nahaja množica barov. Aperitiv bar, Cocktail bar Solaris, Night bar, Aqua bar z restavracijo (pice iz prave krušne peči, kalamari, lazanje, … ), Snack bar Sunce (hambuger, jedi z žara, kalamari …) , Beach club Palma, Capitain’s club bar (The legend pirate bar- Pijača in koktajli na več načinov. V nočnem času novejša zabavna glasba in animacijski program), Ice Cream Shop (sladoledi, jabolčni in sirov burek, sladice, krofi, sendviči) ter prava Dalmatinska vas, kot je nekoč bila. Domače jedi na žaru in pijača v zelo prijetnem dalmatinskem ambientu. Vsak večer se v naselju kaj dogaja (dalmatinski plesi, gusarske igre, oslovske dirke … ). V kampu se nahaja tudi Lounge restaurant Sibinium, kjer si lahko naročite pico ali jedi po naročilu, tudi s pravega žara.

Poleg vsega naštetega vam je v naselju na voljo zelo veliko prodajaln “autohtonih spominkov” (v večini uvoženih iz Kitajske) ter artiklov za na plažo, od kopalk, brisač, sončnih očal in raznoraznih napihljivih zadev.

Okolica hotelov je v večini v senci Pinij, tudi na plaži je dovolj senčnih kakor tudi sončnih  kotičkov, ter travnatih površin, kamor se lahko skrijete pred soncem. Plaže so peščene in primerne tudi za otroke. Prav tako je dostop do morja peščen, v morju pa so manjši ali večji kamni, zato priporočamo obuvala za v vodo. Ježev ni.

Naselje je zaokrožena celota in v njem dobite vse kar potrebujete. Seveda moram omeniti, da so v lokalih povsod v naselju cene enake, zato ni pomembno v kateri lokal zavijete. Kava je 10 kn, pivo točeno 15 kn, v steklenici 16 kn, ledeni čaj 16 kn, sladoled kepica 6 kn, hamburger 18 kn, pica od 40 do 50 kn  …

Vse dodatne zabavne aktivnosti razen aerobike, ki je praktično v vsakem bazenu, so plačljive. Minigolf 40 kn, vožnja s toboganom 2 kn, fitnes 30 kn na vstop. Poleg naštetega je na voljo še bowling, biljard, fliperji, tenis …

Iz Solarisa so vam na voljo izleti z gusarsko ladjo Galija :

- Šibenik Islands (Šibeniški otoki). Vožnja z ladjo iz Solarisa, ogled trdnjave Sv.Nikole, obisk otoka Zlarin, kjer izdelujejo korale. Cena : 120,00 kn
- Nacionalni park Krka (slapovi Krke). Vožnja z ladjo iz Solarisa do slapov Krke, vstopnina in ogled nacionalnega parka, kosilo na ladji. Cena : 380 kn
- Swiming with the pirates (kopanje z gusarji): Vožnja z ladjico iz Solarisa, ogled okolice, kopanje z gusarji. Cena : 120,00 kn.
- Pirate’s view  of Solaris ( Gusarski pogled na Solaris): Enourna vožnja z ladjo okorog Solarisa. Cena : 50,00 kn
- Pirate night excursion (piratski nočni izlet): Panorama Šibenika v nočnih urah, vožnja z ladjico skozi šibeniški kanal. Cena : 150,00 kn
- Nacionalni park Kornati ( več kot 140 nenaseljenih otokov) : Prevoz z avtobusom do Murterja, prevoz z ladjo do

Na splošno sem bil z samo ponudbo v naselju Solaris  (dnevno in nočno) zelo zadovoljen. Tudi cene niso pretirane (kar je bilo občutiti v preteklih letih) in so zelo podobne slovenskim cenam.  Na splošno je samo naselje na mene pustilo zelo pozitiven vtis . Priporočam ga vsem, katerim so Karibi predaleč , vendar želijo okusiti nekaj podobnega veliko bližje.

Vendar v sezoni računajte na gnečo. Kapaciteta hotelov in kampa je tolikšna, da je tu ljudi za malo mesto. Kdor ima raje samoto ta lokacija ni primerna za njega.

Še slike ….

solaris_31 solaris_30 solaris_29 solaris_28 solaris_27 solaris_26 solaris_25 solaris_24 solaris_23 solaris_22 solaris_21 solaris_20 solaris_19 solaris_18 solaris_17 solaris_16 solaris_15 solaris_14 solaris_13 solaris_12 solaris_11 solaris_10 solaris_09 solaris_08 solaris_07 solaris_06 solaris_05 solaris_04 solaris_03 solaris_02 solaris_01 solaris_32

Oglejte si še Hotel Ivan Solaris Šibenik ****

________________________________________________________________
© Besedilo in fotografije, Alojz Rakovec, www.otroci.org .
Prepovedano je kopiranje ?lanka in fotografij, brez dovoljenja avtorja.