Učenci OŠ Alojzija Šuštarja vabijo na servis koles

Za varno kolesarsko izkušnjo je poleg upoštevanja vseh cestnoprometnih predpisov potrebno poskrbeti tudi za brezhibno opremljeno kolo. Stanje svojih koles bodo lahko preverili učenci OŠ Alojzija Šuštarja, saj so si z odlično opravljenimi nalogami v sklopu projekta Varno na kolesu prislužili servis koles za šolo in širšo lokalno skupnost. Praktično nagrado v sodelovanju z družbo Butan plin podeljuje Zavarovalnica Triglav.


Servis koles, kjer bodo lahko učenci, njihovi starši in ostali preverili stanje svojega kolesa in opravili manjša popravila, bo potekal v sredo, 15. septembra, med 11. in 18. uro na OŠ Alojzija Šuštarja (Ljubljana – Šentvid).

Servis koles si je šola prislužila v minulem šolskem letu z odlično izvedbo kolesarskega športnega dneva in z zavzetim ozaveščanjem o varnosti kolesarjev v prometu. Praktična nagrada bo poskrbela, da bodo kolesa učencev in tudi ostalih brezhibno opremljena in pripravljena na vse jesenske kolesarske dogodivščine.

Program Varno na kolesu, ki ga razpisuje družba Butan plin s partnerji, bo letos že deseto leto spodbujal k varnem kolesarjenju in aktivnem preživljanju prostega časa. Letošnji razpis v ospredje postavlja pomen preventive in trajnostne mobilnosti, šole pa se lahko na razpis prijavijo do 20. septembra 2021, in sicer prek spletnega obrazca.ScreenShot001