Monolit2Go Slovenija

Avtor: Monolit d.o.o. | brezplačno

Monolit2Go je planinski, kolesarski in izletniški vodnik za planiranje prostočasnih aktivnosti v Sloveniji. Namenjen je vsem, ki radi preživljajo čas v naravi, odkrivajo nove kraje in raziskujejo lepote Slovenije. Vsebuje podatke o 2.500 planinskih in kolesarskih poteh ter podatke o slovenskih turističnih in vinskih cestah. Vodnik zajema področje celotne Slovenije, od Prekmurja preko alpskega sveta do obale.
Kolesarske, planinske in pohodniške poti so prikazane s podrobnimi podatki kot so: dolžina poti, trajanje, zahtevnost poti, opis poti, slika markacije, višinski podatki – vključno z višinskim profilom in zanimivimi lokacijami ob poti. Za vsako pot lahko preverimo ali je družinam prijazna, kolikšen del poti poteka po gozdu, preverimo lahko ali pot poteka po glavnih ali stranskih cestah.

Aplikacija med drugim vsebuje podatke o priljubljenih slovenskih obhodnicah, po posameznih odsekih: Slovenska planinska pot ali transverzala, Evropska pešpot E6, Evropska pešpot E7, Via Alpina, Pot miru, Via Pomurje,… Zajete so priljubljene pohodniške poti: Pot spominov in tovarištva, Pot zdravja in prijateljstva (Parenzana), mnoge učne poti in številne druge kolesarske in pešpoti.

- Poti lahko pregledujemo na podrobni topografski karti (kartografija Monolit, ki se med drugim uporablja v številnih GPS navigacijskih napravah).

- Poleg poti s podrobnimi podatki je na karti mogoče pregledovati tudi (ostale) poti brez podrobnih podatkov. Na karti je vrisanih okrog 10.000 km planinskih in pohodniških poti, več kot 10.000 km kolesarskih poti in okrog 1100 km vinskih cest in 3100 km turističnih poti. Prav tako so na karti vrisana vsa večja slovenska smučišča.

- Podatke o posamezni poti, skupaj s karto je mogoče shraniti na notranji pomnilnik mobilne naprave. Tako je mogoče karte uporabljati tudi ko ni na voljo ustrezne omrežne povezave.

- Na karti je označena trenutna GPS lokacija in smer pogleda (opcijsko)

- Prikazane so zanimivosti ob poti (interesne točke), npr.: naravne znamenitosti, turistične znamenitosti, gostišča, planinske koče, itd. skupaj z opisi in fotografiijami zanimivih točk.

- Omogočeno je spremljanje položaja na poti in razdalje do cilja.

- Omogočeno je iskanje po bazi več kot 30.000 interesnih točk.

- Prednastavljeno aplikacija vedno prikaže poti, ki so v neposredni bližini (glede na trenutno GPS lokacijo), omogoča pa tudi enostavno iskanje med potmi. Poiščemo lahko poti na določenem območju ali v okolici poljubnega kraja oz. naslova ali poiščemo pot na želeni hrib ali goro. Prav tako lahko filtriramo poti po zahtevnosti poti, času oz. dolžini. Iščemo lahko družinam prijazne poti, krožne poti, stranpoti.

- Baza poti se redno nadgrajuje, mesečno je v bazo dodanih do 20 novih poti.

- Aplikacija je trenutno na voljo v slovenskem, angleškem, nemškem, italijanskem in ruskem jeziku.


Za prikaz risanke prosimo vklopite piškote tukaj.