Prehranski navigator

Avtor: Cobit d.o.o. | brezplačno

Prehranski navigator je pripomoček, ki nas informira o tem kaj določeno živilo prinaša telesu. Uporabnika uči, da ni možno vsakega obroka pripraviti idealno, da ni nič narobe, če si sem ter tja privošči kakšen priboljšek, pomembno je, da tekom dneva ali tedna uravnoteži prehranjevanje in telesu zagotovi pravi energetski vnos z dovolj maščob, beljakovin in ogljikovih hidratov. Opozarja na prekomerno uživanje soli in sladkorja, ki sta najpogostejša vzroka za bolezni sodobnega časa. Z aplikacijo uporabnik spremlja koliko vode dnevno zaužijemo, kar zaradi hitrega tempa življenja radi pozabljamo in se spomnimo šele ko je naše telo dehidrirano.

Najmanj enkrat dnevno, to je ko obišče stran z doseženimi rezultati za posamezen dan, uporabnik prejme nasvet ali priporočilo. Uporabnika v nič ne sili, ga kot navigacija na cesti, s predlogi vodi k cilju.

Prehranski navigator je uporaben za najširšo javnost, saj ga uporabnik s tem, ko vnese podatke o svojem ritmu življenja, fizični zahtevnosti dela, fizičnih aktivnostih v prostem času, individualizira in spremeni v osebnega svetovalca s področja primernega prehranjevanja. Aplikacija namreč temelji na strokovnih dietetičnih izhodiščih, tako v delu, kjer se na osnovi vnesenih podatkov izračunavajo posameznikove potrebe po hranilih kot v okviru baze posameznih živil. Za delovanje Prehranskega navigatorja je razvita posebna baza živil, ki se ves čas nadgrajuje.

Značilnosti aplikacije:
- Vodi dnevnik zaužitih živil in njihovih vrednosti.
- Je svetovalec za sestavo uravnoteženih obrokov.
- Izračuna kaj vaše telo potrebuje.
- Opozarja na primernost živil.
- Vodi zgodovino osebnih meritev.
- Pove, kaj se bo z vašim telesom dogajalo, če se boste prehranjevali na takšen način.