Poredni fant

Lidija Zomer

Nekoč je živel fantek po imenu Jaka. Ta fant je bil zelo poreden.Če je imel možnost je vedno kakšno lumparijo naredil, zato mu je mama govorila, da ga bo to nekoč drago stalo.

In res je nekega dne prišlo tudi do tega dogodka.

Jaka je nekega sončnega dne hodil po ulici in se spraševal kaj naj dela, saj mu je bilo zelo dolgčas. Po nekaj minutah hoje je videl sosedovega mačka, ki mu je vedno rad nagajal. Odločil se je da mu spet eno zagode. Šel je okoli hiše, da bi mačku prišel za hrbet. Mislil je da ga tako sosedov muc ne bo opazil. Ampak Jaka se je motil. Muc ga je takoj opazil in tudi pomislil, da mu hoče Jaka spet nagajati. Zato se je odločil, da se tokrat ne bo pustil in mu jo bo on zagodel. Naredil se je kot da ga ne vidi, po drugi strani pa se je pripravljal, da bo enkrat v prednosti in bo Jakata kaznoval za vse kar mu je do sedaj storil.

Ko je Jaka prišel mucku za hrbet, ga je hotel ujeti in vreči v sod z mrzlo vodo, ki je stal zunaj. Ampak v tistem trenutku ko je Jaka hotel zagrabiti mucka,  se je le-ta obrnil in skočil med Jakatove noge.

Jaka je bil tako presenečen, da sploh ni opazil kaj točno se dogaja in še preden je kaj naredil je sam pristal v vedru mrzle vode.

Vse to pa so opazovali tudi drugi fantje in punce in so se Jakatovi dogodivščini od srca nasmejali. Jaka pa je bil tako užaljen, da je hitro odšel domov. Doma je povedal mami kaj se je zgodilo in pričakoval,da ga bo potolažila in se šla sosedu pritožit, da ima porednega muca. Ampak mama se je samo nasmejala in mu rekla: » Čisto prav ti je.Kdor drugemu jamo koplje,sam vanjo pade.«

Jaka je bil čisto presenečen. Ugotovil je da ima njegova mama prav. Odločil se je da se bo spremenil, in da ne bo več nagajal nikomur, saj tudi njemu ni všeč, če mu kdo nagaja.

Za prikaz učnih listov prosimo vklopite piškote tukaj.